nieuws

Diamond Award voor kaasmeisje, topslager en uitvinder

Restaurant

Betty Koster van kaaswinkel L’Amuse en vleestopper Piet van den Berg hebben een Diamond Award op hun naam geschreven. Ook ‘uitvinder’ Bernd Schneider kreeg een award op Wine Professional in Amsterdam.

Diamond Award voor kaasmeisje, topslager en uitvinder

Dat maakt de organisatie van het gastronomische evenement Wine Professional in het RAI-complex in Amsterdam bekend.

Volgens de organisatie van de award zit de passie voor kaas in de genen van Betty Koster. De winkel die ze met haar man runt in Santpoort, L’Amuse, werd in korte tijd een begrip, aldus Wine Professional. ‘Mede dankzij een enthousiaste vakvrouw als Betty Koster kunnen we blijven genieten van echte boerenkazen’.

Ook een Diamond Award is gegaan naar Piet van den Berg, bekend van ‘Vlees van Piet, een begrip in de tophoreca. Samen met de gebroeders Koot in Hazerswoude fokt hij volgens een vaste bloedlijn roodbonte koeien van het Maas-Rijn-IJsselras, die met een uitgebalanceerde mix van onder andere suikerbietenpulp, stro, krachtvoer en leidingwater vetgemest worden. ‘Persoonlijke aandacht maakte hem zeer gewaardeerd bij zijn afnemers, de tophoreca’.

De derde en laatste Diamond Award ging naar Bernd Scheinder van VacuVin. Schneider is de grote man achter de Vacuum wine Saver, momenteel gebruikt in meer dan 30 miljoen huishoudens.

De Wine Professional Diamond Award is een speciaal door Amsterdam Diamond Center ontworpen reversspeld met een diamant van 0.4 karaat Briljant. In aanwezigheid van directeur Hans van der Wouden en Seimun Chan van Amsterdam Diamond Center reikte Jan van Lissum voor het derde opeenvolgende jaar de onderscheidingen uit.

Reageer op dit artikel