nieuws

Dick Soek uitgeroepen tot smaakheld

Restaurant

Chef-kok Dick Soek van restaurant Schathoes Verhildersum in het Groningse Leens is gekozen tot Held van de Smaak 2007. De Groningse kok wordt bekroond voor ‘het smakelijk erfgoed in stand houden’.

Dick Soek uitgeroepen tot smaakheld

Soek moet de prijs delen met Jan Dirk van der Voort, bekend van de Remeker Kaas, die zich eveneens smaakheld mag noemen. De Heldenverkiezing vond plaats in de Kunsthal Rotterdam en maakt deel uit van de landelijke Week van de Smaak.

Dick Soek staat bekend om zijn lokale keuken. Hij hanteert een eenvoudig en helder motto: goed koken begint met goed kopen. ‘Zo heb ik het van mijn leermeester in Italië geleerd. Ik wil weten op welke grond iets groeit, wie de telers zijn, wie de vissers en wie de jagers. Daarom kies voor lokale producten’, aldus Soek in de extra uitgave Smaakmakend.

Ook genomineerden voor de titel Held van de Smaak waren onder andere journalist Wouter Klootwijk, chef-kok Jos Hermans van restaurant de Negenmannen in Boxtel en parttime visser Jaap Vegter.

De Week van de Smaak is van 24 september tot en met 6 oktober. In tal van delen in het land vinden evenementen plaats waarin smaak centraal staat. Het is voor het eerst dat de smaakweek in ons land wordt gehouden. Veel horecaondernemers werken mee met uiteenlopende activiteiten.

Zie ook

Reageer op dit artikel