nieuws

Dieven plunderen wijnkelder restaurant

Restaurant

Dieven hebben een uiterst unieke wijncollectie gestolen uit een Zweeds restaurant. De collectie, met vermelding in het Guiness Book of World Records, vertegenwoordigt een waarde van ruim 380.000 euro.

Dieven plunderen wijnkelder restaurant

Slachtoffer is restaurant Ulriksdals Wärdshus in Solna. Volgens Quotenet.nl wisten de dieven eerst het alarm uit te schakelen om vervolgens de gewapende deur van de wijnkelder te forceren. De restauranteigenaar vermoedt dat de diefstal op bestelling is uitgevoerd in opdracht van een wijnverzamelaar. Door de uniekheid van de collectie zijn de flessen namelijk zeer moeilijk verkoopbaar.

De collectie bevat exemplaren van diverse oogsten uit de vorige eeuw. Het gaat om wijnen van de huizen Château Lafite Rotschild, Château Mouton Roschild, Château Latour, Château Margaux, Château Haut Brion en Château d’Yquem. Restaurant Uldriksdal Wärdshus hoopt met de media-aandacht dat de waardevolle collectie weer snel wordt terugbezorgd.

Reageer op dit artikel