nieuws

Digitale sommelier wint competitie

Restaurant

De ING competitie Mijn Idee is Top is gewonnen door Wouter Dijkstra. Hij maakte een digitale sommelier. Dijkstra, die studeert aan de Hanzehogeschool Groningen, verdient met deze bijzondere sommelier 20.000 euro voor zijn eigen bedrijf. De digi-sommelier is aan het werk in restaurant Louis XV in Groningen.

Digitale sommelier wint competitie

De digitale sommelier is volgens maker Dijkstra heel geschikt voor restaurants die geen eigen sommelier in dienst hebben. ‘Met mijn uitvinding kan de klant in een restaurant altijd een smakelijke, passende wijn uitkiezen. Zonder dat verstand van wijnen een vereiste is.’

Verdiepen

De jury over de digitale sommelier: ‘Het is een innovatief product, met verschillende afzetmogelijkheden in restaurants, wijnproeverijen en slijterijen. Het speelt in op de vraag in de markt. En het is laagdrempelig. Mensen willen wel goede wijn, maar hebben het vaak te druk om zich er in te verdiepen.’

Reageer op dit artikel