nieuws

dimS kindvriendelijkste van Nederland

Restaurant

Restaurant dimS bij Amersfoort is volgens de ANWB het meest kindvriendelijke restaurant van Nederland. Veel eetgelegenheden kunnen volgens de toeristenbond nog heel wat verbeteren als het gaat om hun jongste gasten.

dimS kindvriendelijkste van Nederland

Voor ANWB-ledenblad De Kampioen testten 23 gezinnen met jonge kinderen in totaal 48 restaurants in heel Nederland. In elke provincie werd een winnaar gekozen om uiteindelijk tot een landelijke beste te komen. Dat werd dimS bij Amersfoort.

Overgeslagen

Kindvriendelijkheid heeft volgens de ANWB niet zo zeer te maken met kindervoorzieningen als speelhoeken en kleurplaten, al helpt het wel. Veel belangrijker is echter de houding van het personeel ten opzichte van de jonge gasten.

Meestal gaat het al mis bij binnenkomst: kinderen worden genegeerd. Ook bij het opnemen van de bestelling worden ze overgeslagen -men vraagt aan de ouders wat de kleintjes willen, laat staan dat ze worden uitgenodigd in de keuken te komen kijken.

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, en dat zijn precies de zaken waar de testgezinnen naar zochten. Als zo’n zaak dan ook nog beschikt over een kinderhoek en veel buitenruimte, zoals dimS, dan wordt hij verkozen tot meest kindvriendelijke van Nederland.

De Gulle Gans in Assen is nummer twee, Bij Kobus in Zeddam nummer drie en L’Union in Roermond nummer vier in de ANWB-verkiezing.

Niet alle restaurants kwamen voor de verkiezing in aanmerking: voorwaarde was dat het restaurant een Frans/Nederlandse kaart moest voeren en dat een driegangenmenu voor een volwassene niet meer dan 30 euro kost.

Moeilijke eters

Wat goed scoorde bij de jury was de presentatie van kindergerechten. Zelfs al is het een simpele portie kipnuggets (prijkt altijd op de kinderkaart), als de keuken dat op een leuke manier presenteert draagt dat zeker bij aan de beleving van de jonge gasten, vindt De Kampioen. En dan doet een leuk opgemaakt bord meer dan een plastic bootje in het ijs.

Al was de redactie weer minder te spreken over het feit dat de kinderkaarten, indien aanwezig, zo weinig origineel zijn, en altijd de ususal suspects bevatten. Niet alle kinderen zijn moeilijke eters, predikt het automobilistenblad en beveelt aan ze ook eens verassende keuzes te bieden. Ouders vinden het vaak prettig als hun kroost dezelfde gerechten als zij kunnen bestellen, maar dan in kinderporties en voor kinderprijzen.

Reageer op dit artikel