nieuws

Docent Panjer pakt Gouden Koksmuts

Restaurant

Guido Panjer heeft de Gouden Koksmuts gewonnen. De praktijkdocent van het Friesland College was de beste kok bij de prestigieuze kookwedstrijd op de openingsdag van de Horecava.

Docent Panjer pakt Gouden Koksmuts

Tweede bij de strijd om de Gouden Koksmuts werd Wim Klerks, chef-kok van restaurant Les Jumeaux uit Bennebroek. Derde werd Henri Brouwers van restaurant Mirabelle in Breda.

‘Helemaal geweldig’, was de eerste reactie van Panjer. ‘Ik heb veel kookwedstrijden gewonnen, behalve deze. Dit is echt fantastisch’, aldus Panjer.

Panjer is naast praktijkdocent ook deelnemer van het Nationale Kookteam. Hij stak de afgelopen weken veel tijd in de voorbereiding op de wedstrijd. ‘Ik heb zeker 150 uur gestoken in deze wedstrijd. Mijn vrouw heeft me een week vrijaf gegeven, zodat ik me volledig kon richten op dit duel. Zelf mijn ontbijtje stond ’s ochtends klaar’.

Panjer, werkzaam als praktijkdocent in Restaurant Amuse van het Friesland College, won eerder kookwedstrijden, maar zegt dat dit zijn mooiste titel is. ‘Het is mijn grootste wedstrijdsucces. Hier kan ik echt verder mee. In oktober gaan we naar het WK in Erfurt. Daar hopen we aan te haken bij de wereldtop.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel