nieuws

Dochter en haar klasgenoten nemen restaurant Imko Binnerts een dag over

Restaurant

Restaurant Vis & Ko in Haarlem wordt op zondag 6 juni een dag lang gerund door de dochter van patron-cuisinier Imko Binnerts en haar klas. Ze zamelen daarmee geld in voor een goed doel.

Dochter en haar klasgenoten nemen restaurant Imko Binnerts een dag over

Onder de leiding van chef-kok Dennis Koopmans en gastheer-sommelier Mitchell Lighthart van Vis & Ko gaan de leerlingen van groep 8 van de Haarlemse Montessorischool koken en bedienen. Het gaat om de klas van Karo, de dochter van restaurateur Binnerts. Zij kwam op het idee om een dag haar vader restaurant over te nemen. De topkok meldt in een persbericht dat hij na ‘een beetje gesputter’ overstag ging.Het idee van Karo werd door haar klasgenoten en docent met groot enthousiasme begroet.

De speciale gelegenheidsbrigade van leerlingen en het eigen personeel van Vis & Ko serveert op 6 juni een speciaal viergangenmenu à €67,50 per persoon. (inclusief wijn, water en koffie). Tenminste €45 per menu zal beschikbaar komen voor Stop Sahel, een project van Oxfam Novib in Mali. Het geld wordt besteed aan het terugdringen van de woestijnvorming, schoon watergaranties en het opzetten van moestuinen.

Reageer op dit artikel