nieuws

Documentaire in de maak over Johannes van Dam

Restaurant

Er wordt gewerkt aan een documentaire over culinair journalist Johannes van Dam. De financiering om de documentaire rond te krijgen vormt nog wel een obstakel, maar volgens de maker, Bianca Tan, gaat de documentaire er komen.

Documentaire in de maak over Johannes van Dam

Het is een langlopend project dat een tijdje heeft stilgelegen, zegt Tan in een speciale bijlage van Het Parool dat volledig gewijd is aan Johannes van Dam.

‘Eerst werd Johannes ziek en daarna werd ik zwanger. Samen met productiebedrijf Viewpointdocs heb ik een filmplan gemaakt. Het gaat over Johannes van Dam en over eten’, aldus Tan.

De financiering om de documentaire te maken, zorgt voor nog wat hoofdbrekens. ‘Het is in deze tijd best lastig om financiering rond te krijgen, maar toch ben ik ervan overtuigd dat de docu er komt. Johannes is zo’n begrip’.

Volgens Tan heeft Van Dam Amsterdammers bewust gemaakt van wat ze eten. Tan: ‘Niet alleen in restaurants, maar ook in de eigen keuken. We hebben de komende week een gesprek met een omroep, ik hoop dat we eruit komen’.

Reageer op dit artikel