nieuws

Documentaire over Parkheuvel op Film Festival

Restaurant

Restaurant Parkheuvel in Rotterdam van Erik en Anja van Loo staat centraal in een documentaire die in september 2010 op het Nederlands Film Festival in Utrecht in première gaat.

Documentaire over Parkheuvel op Film Festival

De documentaire heeft als werktitel ‘De smaak van de ziel’. De camera volgt patron-cuisinier Erik van Loo in zijn zoektocht naar smaak. De topkok en zijn vrouw zijn gefilmd in hun bedrijf maar ook op hun geboortegrond in Limburg en bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Ook zoon Julien, die een opleiding tot chef volgt, komt in de documentaire voor.

Oud-Michelin-hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck speelt eveneens een rol. Hij proeft alle gerechten die Van Loo maakt voor het oog van de camera’s en geeft zijn visie. Voorganger van Van Loo in Parkheuvel, Cees Helder, komt ook aan het woord.

Twee jaar lang heeft een cameraploeg de familie van Loo gevolgd vanaf het moment dat ze in november 2008 hun tweede Michelin-ster kregen. De documentaire zal zo’n 50-60 minuten duren en is daarna te zien op televisie bij de publieke omroep, NCRV. De tijdstip van uitzending is nog niet bekend, maar waarschijnlijk volgend voorjaar.

Een van de makers van de Parkheuvel-documentaire is cameraman Melle van Essen. Hij is een paar keer bedeeld met de filmprijs voor het Gouden Kalf voor zijn documentaires. De productie is gedaan door Joop van Wijk en de regisseur is Robbert Kiem HwatSo. De documentaire is een gezamenlijk initiatief van Molenwiek Film/Jonge Sla Produkties/NCRV Dokument.

Reageer op dit artikel