nieuws

Documentaire Parkheuvel 25 september in première

Restaurant

De documentaire over het Rotterdamse tweesterrenrestaurant Parkheuvel, ‘De Smaak van de Ziel’, gaat zaterdag 25 september in première. Dat gebeurt tijdens de dertigste editie van het Nederlands Film Festival.

Documentaire Parkheuvel 25 september in première

Twee jaar lang volgde een cameraploeg topkok Erik van Loo. De topkok en zijn vrouw zijn gefilmd in hun bedrijf, op hun geboortegrond in Limburg en bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland.

De Smaak van de Ziel is een film van Robbert So Kiem Hwat en gaat over obsessief smaakgebruik. De hoofdrollen zijn naast Erik van Loo voor voormalig Parkheuvel-eigenaar Cees Helder en oud-hoofdinspecteur van Michelin Paul van Craenenbroeck.

De film gaat zaterdag 25 september om 19.30 uur in première tijdens het Nederlands Film Festival in het Louis Hartlooper complex in Utrecht. In 2011 is de documentaire te zien op televisie bij NCRV Document.

Reageer op dit artikel