nieuws

Doden bij zelfmoordaanslag op restaurant

Restaurant

Een zelfmoordaanslag op een wegrestaurant in het noordwesten van Pakistan heeft aan zeker elf mensen het leven gekost. Alle slachtoffers waren lid van een anti-Talibanmilitie.

Doden bij zelfmoordaanslag op restaurant

De aanslag vond plaats in de buurt van Tank, net buiten de stamregio Zuid-Waziristan. In het wegrestaurant waar de dader zich opblies zaten zo’n 25 mannen te eten die behoren tot de militie van krijgsheer Turkestan Bitani. Behalve de doden vielen er meerdere gewonden. Bitani zelf was niet in het restaurant aanwezig.

Een man die in de buurt van het restaurant woont zei dat een paar gewapende mannen een jongeman probeerden te overmeesteren en dat de laatste zich op dat moment opblies. De getuige had zeker elf doden en vijftien gewonden gezien en had geholpen hen in auto’s te laden voor vervoer naar het ziekenhuis.

Bitani is een van de plaatselijke leiders die met steun van de regering een strijdmacht heeft gevormd om weerstand te bieden aan de Taliban. De groepen worden door de regering soms aangeduid als ‘vredescomités’. Hij is een tegenstander van Talibanleider Baitullah Mehsud, die zijn standplaats heeft in Zuid-Waziristan.

Woensdag voerde het Amerikaanse leger vanuit Afghanistan een raketaanval uit op een grensplaats in dit stamgebied. Daarbij vielen acht doden, onder wie enkele buitenlandse strijders.

Reageer op dit artikel