nieuws

Dok 51 in Den Helder per direct dicht

Restaurant

Restaurant Dok 51 in Den Helder sluit per direct de deuren. Het restaurant is gesloten vanwege te weinig belangstelling. Dok 51 was regelmatig in het nieuws vanwege vermeende lokale overheidssteun en vanwege de rol van Ben van Beurten, die eerder actief was voor opleidingrestaurants Fifteen en The Colour Kitchen.

Dok 51 in Den Helder per direct dicht

Volgens een persbericht, genoteerd door de lokale nieuwssite DenHelderActueel.nl, heeft het kwaliteitsrestaurant goed gepresteerd, maar is er een tekort aan publieke belangstelling op Willemoord, het gebied waar Dok 51 gevestigd is.

‘De sluiting van de ijsbaan in gebouw 51 en de hiermee gepaarde stankoverlast en daarop volgende verbouwing, is voor Kaap Helder de bekende druppel geweest’, aldus eigenaar Kaap Helder in een uitgebracht persbericht.

Het personeel van Dok 51 is vrijdagmiddag ingelicht over de directe sluiting. Twaalf medewerkers verliezen hun baan. Ben van Beurten vertrok in november 2010 bij Dok 51. Ik 2008 startte hij bij Dok 51. Daarvoor was hij onder meer actief voor Fifteen en The Colour Kitchen.

Reageer op dit artikel