nieuws

Dondersgoed’ Diggels meest gastvrij van Nederland

Restaurant

Brasserie Diggels in het Drentse Westerbork is het meest gastvrije horecabedrijf van Nederland. Eigenaar Bertus Witteveen won op de Horecava het NK Gouden Gastvrijheids Award. ‘We hebben een dondersgoed bedrijf’.

Dondersgoed’ Diggels meest gastvrij van Nederland

Witteveen rekende op de Horecava af twee gerenommeerde tegenstanders. Martien Evers van Café Jos in Nijmegen, enkele maanden geleden door Misset Horeca uitgeroepen tot beste café van Nederland. En Martin van Bourgonje van Merlet in Schoorl, in het bezig van een Michelinster.

‘We weten al heel lang dat we het dondersgoed doen. Maar dit is wel top. We voelden ons een beetje de underdog. Deze titel is een bekroning op jaren hard werken. Maandagavond vieren we een feestje met al onze 33 medewerkers’, aldus Bertus Witteveen na afloop van het NK Gouden Gastvrijheids Award.

Het geheim van brasserie Diggels is volgens Witteveen de gastvrijheid van binnenuit. ‘Wanneer de gast de eerste stap over de vloer zet, moet hij zich gastvrij voelen. Daar doen we alles aan. Wanneer ze 25 euro voor een tournedos neerleggen, dan ben ik verplicht er alles aan te doen de gast op zijn gemak te stellen.’

Westerbork, waar volgens Witteveen ‘een hoop goede horeca zit’, zal weten dat het meest gastvrije horecabedrijf van Nederland in hun dorp is gevestigd. ‘Mijn vrouw heeft een tijdje geleden een groot bord voor het bedrijf gezet met daarop de melding van onze nominatie. Nu gaan we groten uitpakken’.

Reageer op dit artikel