nieuws

Drama boekpresentatie Den Blijker: één gewonde

Restaurant

Een feestelijk begonnen boekpresentatie van Herman den Blijker in het Rotterdamse restaurant Rosso is uitgelopen op een drama. Een losgebroken koe van ruim zevenhonderd kilo verstierde het feest van de Rotterdamse kookreus. Daarbij viel één gewonde. Totaal schepte de dolle koe drie gasten op de boekenpresentatie.

Drama boekpresentatie Den Blijker: één gewonde

Drie gasten werden bedolven door de reusachtige koe. Eén daarvan raakte gewond aan haar vingers. Een van de vingers moest worden rechtsgezet. De andere twee kwamen met de schrik vrij. Bij een van hen werd de jas volledig verscheurd door de dolle koe.

De koe, die als illustratie moest dienen, kwam de passage Het Westelijk Handelsgebied aan de Van Vollenhovenstraat in om rustig voor de deur wat stro te grazen. Dat zinde het beest blijkbaar niet, waardoor de viervoeter losbrak en in haar korte ontsnapping drie mensen meenam. Uiteindelijk kon het feestje doorgaan, maar is de koe naar haar afkoelingsperiode weer snel weggebracht.

Met de komst van het nieuwe kookboek van Herman den Blijker moeten mensen leren koken door te kijken, knijpen, voelen, ruiken en proeven. Dat is zoals Den Blijker lekker eten ervaart.

Niet voor niets is de ondertitel van het boek ‘Kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten’ en is het vooral opgebouwd uit passievolle verhalen. ‘Een lekker gerecht is vooral het moment. Als ik op zee ben om schaal- en schelpdieren te vangen en je haalt opeens zo’n heerlijke, grote oester naar boven, dan slurp je die toch direct op. Dat is lekker eten. Zo werden ook de sardientjes gewoon op de boot op een vuurtje gegrild. Heel simpel, maar o zo lekker’, weet Den Blijker.

Hij verhaalt over zijn zoektocht in het boek naar de ultieme gerechten. De tv-kok van de serie ‘Herrie in de keuken’ is zelf gek op schaal- en schelpdieren, maar hij kan in ieder geval ook goed verhalen over de smaak van een goed stukje vlees.

Reageer op dit artikel