nieuws

Drankenhandel wil restaurant starten

Restaurant

De Amersfoortse drankengroothandel Scheerder heeft plannen om een restaurant te starten in een monumentaal landhuis in de stad. Het moet gaan om een horecazaak met culturele aspecten. Patat etende jeugd is niet welkom.

Drankenhandel wil restaurant starten

Directeur Scheerder van de drankengroothandel is terughoudend met het naar buiten brengen van zijn plannen in landhuis Randenbroek. Wel maakt hij in het AD bekend dat hij samen met de eigenaar van stadscafé de Observant, Walrick Halewijn, plannen heeft ontwikkeld.

‘Het moet mooie horeca worden met culturele aspecten. Het wordt geen gelegenheid met luide muziek of patat etende jongeren. Wandelaars in het park moeten straks bij ons terecht kunnen voor een kopje koffie en de zakenman voor de lunch’, aldus Scheerder in het AD.

De gemeente Amersfoort beslist in het najaar of ze meewerkt aan de plannen. Amersfoort zoekt al enige tijd naar invulling voor het monumentale landhuis. Scheerder is niet de enige belangstellinghebbende. Ook het Amersfoortse spirituele centrum voor persoonlijke ontwikkeling Heremitage heeft zin in het pand. Heremitage wil een theehuis en een restaurant in het landhuis.

Reageer op dit artikel