nieuws

Drie jaar cel na overval op restaurant Almere

Restaurant

De rechtbank in Lelystad heeft een 23-jarige Almeerder veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor een gewapende overval op 1 april op een restaurant in zijn woonplaats. De voltallige fractie van de lokale partij Leefbaar Almere was op dat moment in het restaurant.

Drie jaar cel na overval op restaurant Almere

De Almeerder, die personeel en gasten met een pistool bedreigde, kreeg ook een voorwaardelijke straf van acht maanden en moet ruim 9000 euro schadevergoeding betalen. Het Openbaar Ministerie had 44 maanden cel geëist waarvan 24 maanden voorwaardelijk.

Een 18-jarige mededader kreeg 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Ook hij moet ruim 9000 euro schade betalen. De rechtbank sprak een 25-jarige Almeerder, die als bestuurder van de vluchtauto werd gezien, vrij wegens gebrek aan bewijs. Bij de overval moesten de gasten waardevolle spullen afgeven.

Reageer op dit artikel