nieuws

Drie nieuwe driesterrenrestaurants in Tokio

Restaurant

In tegenstelling tot Nederland verwelkomt Tokio wel nieuwe driesterrenrestaurants. In de nieuwe Michelingids voor Tokio en omgeving staan drie nieuwe driesterrenzaken vermeld. In heel Japan, inclusief de gids voor West-Japan die een maand geleden uitkwam, zijn nu 32 driesterrenrestaurants.

Drie nieuwe driesterrenrestaurants in Tokio

De nieuwe driesterrenrestaurants in Tokio zijn Sushi Yoshitake, Ryugin en Koan. De regio Tokio kreeg er maar liefst dertig restaurants met twee sterren bij. Het totaalaantal tweesterrenzaken in Tokio en directe omgeving komt daarmee uit op 57. 54 restaurants zijn bekroond met één ster. In totaal telt Tokio nu 219 restaurants met één ster.

Kantekening bij de enorme sterwinst is dat het verspreidingsgebied van de gids groter is geworden. Naast Tokio en directe omgeving zijn nu ook restaurants uit onder andere Yokosuka, Hayama, Zushi, Fujisawa en Odawara opgenomen in de gids.

Met de nieuwe steraantallen is Japan Frankrijk qua derdesterzaken voorbijgegaan. In de laatste editie van de rode gids in februari dit jaar telde Frankrijk 25 driesterrenzaken, tegen 32 in Japan nu. Nederland telt twee driesterrenrestaurants. Daar kwam afgelopen week geen nieuwe derde Michelinster bij.

Reageer op dit artikel