nieuws

Drie restaurants in race voor groentetitel

Restaurant

Drie Nederlandse restaurants dingen mee naar de titel Beste Groenterestaurant van de Benelux 2010. De competitie voor restaurants die in de ogen van de organisatie op een goede manier met groente werken werd vorig jaar gestart door de Vlaamse groentekok Frank Fol.

Drie restaurants in race voor groentetitel

Dit jaar strijden acht restaurants om de titel, waarvan drie in Nederland: De Culinaire Werkplaats in Amsterdam, Gember in Den Haag en bistro Sharlot in Ulvenhout.

Fol vond in GaultMillau een partner in de campagne om meer groente te serveren. Vanaf eind dit jaar krijgen de winnaars van de groentewedstrijd een extra vermelding in de gids in de vorm van een radijs.

De titel Beste Groenterestaurant werd vorig jaar voor het eerst uitgedeeld, aan Clandestino in het Vlaamse Haasdonk. In 2009 deed nog slechts één Nederlands restaurant mee.

Fol gaat de komende tijd samen met de Belgische GaultMillau-directeur Paul Gelders en Foodwriter Marc Declercq de acht genomineerde restaurants bezoeken. Daarnaast wegen ook anonieme controles van GaultMillau-inspecteur mee. De winnaar van 2010 wordt bekend gemaakt tijdens de presentatie van de GaultMillau-gids 2011, in oktober.

Reageer op dit artikel