nieuws

Drie scholen in prijzen bij vakwedstrijden

Restaurant

De Haagse François Vatelschool, KTS Teylingen College uit Voorhout en De Rooi Pannen Eindhoven gingen met een beker naar huis tijdens de regionale culinaire vakwedstrijden tussen vmbo-ers in Den Haag op woensdag 28 januari.

Drie scholen in prijzen bij vakwedstrijden

Onder leiding van Pierre Wind verrichten ruim veertig vmbo-ers en mbo-ers opdrachten op het gebied van koken, serveren, ontwerp en warenkennist. Veertien teams met koks en gastheer/vrouwen in opleiding namen het op tegen de Brabantse nationaal kampioen De Rooi Pannen.

Vmbo-scholen streden onderling in mixed-teams gecombineerd met mbo-ers. De studenten werden beoordeeld door vakprofessionals uit het bedrijfsleven en onderwijs. De jury, waaronder hotelgoeroe Willem Reimers, stond onder leiding van Pierre Wind.

Het gekookte diner werd uitgeserveerd aan genodigden, waaronder burgermeester Jozias van Aartsen van Den Haag, die later op de avond ook de winnaars bekend maakte.

De categorie diner koken en serveren werden beiden gewonnen door het KTS Teylingen College. De totaalwedstrijden met de onderdelen diner koken, kennisquiz, cocktailwedstrijd, showtafel ontwerpen en serveren diner aan genodigden, werden in de vmbo-categorie gewonnen door François Vatelschool en in de mixed-teams door De Rooij Pannen.

De jaarlijks gehouden wedstrijden werd dit keer georganiseerd door ROC Mondriaan Den Haag.

Reageer op dit artikel