nieuws

Driesterrenkok Paul Haeberlin overleden

Restaurant

Paul Haeberlin, de man die het Franse restaurant Auberge de l’ill in 1967 naar drie Michelinsterren kookte, is overleden. Haeberlin overleed afgelopen weekend op 84-jarige leeftijd. Hij wordt gezien als een van de grootste Franse chefs van de vorige eeuw.

Driesterrenkok Paul Haeberlin overleden

Het nieuws van de dood van Haeberlin is bekendgemaakt door de restaurantmanager van Auberge de l’ill, Michel Scheer. Volgens Scheer is Haeberlin overleden aan de gevolgen van een steeds zwakker wordend hart.

Paul Haeberlin transformeerde het familierestaurant in de Elzas om in een culinair topbedrijf. In 1952 kreeg hij zijn eerste Michelinster, vijf jaar later gevolgd door nog één. In 1967 ontving Auberge de l‘ill zijn derde ster.

Een ster die het restaurant op de dag van vandaag nog bezit. Alleen grootheid Paul Bocuse lukte het om net iets langer een derde Michelinster in bezit te houden. Daarmee wordt Paul Haeberlin in een naam genoemd met Bocuse.

Tot voor kort was Haeberlin nog te vinden in de keuken van het restaurant. De keuken wordt sinds jaren gerund door zijn zoon, Marc. Zijn dochter, Danielle, is actief in de bediening van het toprestaurant.

Reageer op dit artikel