nieuws

Dronken agenten schieten ober neer

Restaurant

Twee dronken Franse agenten hebben in een Indisch restaurant in Franconville een bedieningsmedewerker neergeschoten, omdat ze niet snel genoeg geholpen werden. De kelner werd daarbij zwaar verwond.

Dronken agenten schieten ober neer

Volgens getuigen was het politieduo al behoorlijk dronken toen ze binnenkwamen. De bediening liet op zich wachten en de twee werden nerveus. Of ze doelbewust op de ober hebben geschoten of alleen aandacht wilden trekken, wordt nog onderzocht.

De twee agenten zijn geschorst en gearresteerd, meldt Belg.be. De rechter heeft al laten weten zwaar aan het voorval te tillen, daar het duo de waardigheid van de Franse Nationale Politie zware schade toegebracht heeft.

Ook stelt hij zich de vraag hoe het komt dat de twee, die in dienst waren bij de wegenpolitie, op zwier waren met hun dienstwapen op zak.

De aanklacht is in elk geval duidelijk: het toebrengen van levensbedreigende verwondingen met blijvende invaliditeit. Treffend is de uitspraak van één van de gasten uit het restaurant: ‘Ze zouden de Franse agenten beter een alcoholtest laten doen iedere keer vóór ze mogen schieten.’

Reageer op dit artikel