Ducasse begint in Eiffeltoren

Ducasse begint in Eiffeltoren

Alain Ducasse gaat vanaf volgende maand koken in de Eiffeltoren, als het vernieuwde Jules Verne restaurant op het tweede niveau van het Parijse boegbeeld, op 125 meter hoogte, opengaat. Ducasse heeft samen met caterer Sodexho de exploitatie van de horeca in de toren overgenomen.

Jules Verne is al jaren een begrip in Parijs. Het heeft een Michelinster en een privélift. Begin dit jaar namen Ducasse en Sodexho het over, samen met de andere horeca-activiteiten in de toren, waaronder restaurant Altitude 95 op het eerste niveau (95 meter).

Ducasse zei tegen de Franse krant Journal du Dimanche dat hij hoopt Parijzenaren en toeristen weer terug te lokken, schrijft persbureau AP. ‘Jules Verne moet weer een Frans restaurant worden. Zowel wat betreft de keuken en design. Dus geen broodje ei meer.’

Uitdagingen

De ongewone setting van het restaurant leverde Ducasse en zijn team interessante uitdagingen op. Zo moest al het meubilair gewogen worden, om binnen de gewichtslimieten die de toren aankan te blijven. Ook mag uit brandveiligheidsoverweging niet gekookt worden met open vuur.

Dit bijzondere restaurant is nog niet eens open of Ducasse, een instituut op zichzelf, denkt alweer aan nieuwe uitdagingen: ‘Het Empire State Building, of een restaurant op Mars om dichter bij de sterren te zijn’, mijmert hij.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.