nieuws

Duif op menu Prix Taittinger Benelux

Restaurant

De Benelux-finale van de Prix Culinair Taittinger vindt dit jaar weer in Nederland plaats. Tien oktober strijden de deelnemers in Den Haag om een finaleplaats. Inschrijven voor deze wedstrijd is vanaf nu mogelijk. De organisatie is in handen van Jean-Jacques Menanteau, voormalig chef-kok van Hotel De l’Europe en nu eigenaar van Villa de Duinen in Noordwijk aan Zee.

Duif op menu Prix Taittinger Benelux

De van oorsprong Fransman, Jean-Jacques Menanteau heeft de organisatie voor Nederland in handen. Vorig jaar zat de sVH-Meesterkok ook in de proefjury van deze ‘Prix Taittinger’.

Menu eisen deelnemers

Het menuthema van dit jaar is duif. Deelnemers moeten vier duiven van 500 gram of meer bereiden, met drie garnituren naar keuze,met een jus of saus erbij. Deze laatste moeten ze apart serveren. Alle harten en levers moeten worden gebruikt, in saus, garnituur of vulling.

Deelnemers moeten tussen de 24 en 39 jaar oud zijn. Recepten indienen kan tot 8 september 2011. Klik hier voor het complete reglement en de spelregels van de Prix Taittinger.

Reageer op dit artikel