nieuws

Duitse Michelinsterren consolideren

Restaurant

Michelin heeft voor weinig opschudding gezorgd in de top van de restaurants. De nieuwe rode gids voor Duitsland geeft geen verschuivingen aan onder de driesterrenzaken. Verder meldt Michelin slechts één nieuw tweesterrenrestaurant.

Dat meldt de nieuwsbrief van Culisite. De Oosterburen behouden net als vorig jaar zes restaurant met de maximale drie sterren. Duitsland krijgt één tweesterrenzaak erbij. Dat is restaurant La Vie in Osnabrück.

Harder gaat het bij de restaurants met één Michelinster. Zo heeft Duitsland er 21 zaken met één ster bij. Totaal telt het land bijna tweehonderd eetgelegenheden met een begeerde ster. Opvallend is dat er bij de 21 nieuwe sterzaken één bij zit die meteen is genomineerd voor een tweede. Dat is restaurant Meierei in Alter Meierhof Vitalhotel in Glücksburg.

Reageer op dit artikel