nieuws

Duurste toetje ter wereld bevat 80-karaats edelsteen

Restaurant

Ranglijstjes doen het goed, zeker bij de rijken der aarde. Als ergens het plakkertje ‘duurste ter wereld’ op zit, staat de hele Forbeslijst in de rij. Toch is zelfs voor hen het duurste dessert ter wereld, voor ruim tienduizend euro te krijgen in Sri Lanka, te gortig.

Duurste toetje ter wereld bevat 80-karaats edelsteen

Fortress Fisherman Stilt Indulgence heet het dessert, wat bestaat uit een fragiele constructie van suiker en chocola waar een aquamarijn van 80 karaat op rust.

Voor de 14.500 dollar (bijna 10.700 euro) die het toetje kost, mag de gast de edelsteen wel houden, laat general manager Mark Hehir van restaurant The Fortress weten. Het restaurant is onderdeel van een gelijknamig exclusief resort in de badplaats Galle in het zuiden van Sri Lanka.

Toch heeft tot nu toe nog niemand het exorbitante nagerecht besteld, meldt Hehi.

Het vorige record van ‘duurste dessert’ stond op naam van een 1000 dollar kostende brownie, te krijgen in New Jersey in de VS, dat vooral duur was door het kristallen flesje zeer zeldzame port dat er bij geserveerd werd.

Forbes houdt van lijstjes. Op de website staat niet alleen de ranglijst van duurste desserts ter wereld, maar ook die van duurste whisky, duurste koffieservies en nog veel meer.

Reageer op dit artikel