nieuws

Duurzame bevoorradingsboot vaart af

Restaurant

De elektrisch aangedreven bevoorradingsboot van het Amsterdamse Mokum Mariteam heeft deze week de eerste leveringen bij horecabedrijven uitgevoerd. Hiermee is de milieuvriendelijke toelevering over het water in de stad van start gegaan.

Duurzame bevoorradingsboot vaart af

Mokum Mariteam heeft een overslagpunt op het Food Center, en werkt dan ook samen met leveranciers die daar een vestiging hebben zoals De Kweker, Jan van As en Vroegop-Windig. Ook is er samenwerking met Stichting Vriendelijke Keukens, die biologisch koken met regionale producten promoot.

Om de eerste duurzame levering – niet toevallig gepland in de Week van de Smaak – extra verantwoord te laten zijn, voer het schip langs een zestal duurzame horecabedrijven: biologisch restaurant De Waaghals, het Lloyd Hotel, Siere Cateraars en de restaurants Hemelse Modder, Fifteen en Star Ferry.

Reageer op dit artikel