nieuws

Dynasty beste Chinees restaurant

Restaurant

Restaurant Dynasty in Amsterdam is het beste Chinese restaurant van Nederland. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte allereerste Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100.

Dynasty beste Chinees restaurant

Dynasty komt als beste uit de bus als het gaat om reserveren, ontvangst, diner, toilethygiëne, afrekenen, vertrek en verzorging. Het zijn de punten waar de voor dit onderzoek ingezette mystery guests op hebben gelet.

De top 100 is daarmee niet alleen een lijst van culinaire top restaurants, alhoewel dat element ook is meegenomen door de uiteindelijke vakjury met Pascal Jalhaij, voormalig en dus onafhankelijk tweesterrenkok.

Sterke punten van Dynasty zijn de sfeer in de zaak, de prachtige locatie met Amsterdamse binnentuin en de kaart. Voor de sfeer tekent eigenaar Ho Kai Yen en zijn team.

Tweede in Top 100

Tweede in de ranglijst is restaurant Hanting uit Den Haag, een onlangs geopend restaurant met een Frans Oosterse keuken onder leiding van chef Han. Hanting toon duidelijk culinaire ambitie.

Royal Mandarin uit Hilversum staat op plaats drie. Een culinair buitengewoon volwassen restaurant met een scherp oog voor wijn en de gast.

De Chinese Restaurant Top 100 is tot stand gekomen mede op initiatief van de sector Chinees Indische restaurants van Koninklijke Horeca Nederland.

Voor het onderzoek zijn in focusgroepen met Chinese koks vragenlijsten bepaald. Daarnaast hebben groothandelaren, de redactie van Misset Horeca en KHN toprestaurants aangedragen. Ook zijn vele tientallen mystery bezoeken afgelegd en boog een vakjury zich over de uiteindelijke top vijf.

Dynasty heeft naast de nummer 1-positie ook de prijs als beste ‘bijzonder’ Chinees restaurant binnengehaald. Categorieprijzen zijn er verder voor Senso Wok & Gril Vianen in de categorie ‘wok’, Oriental Green House in Eindhoven in de categorie ‘algemeen’ en Chun Lin in Barchem als beste afhaalchinees.

Bekijk hier een sfeerimpressie van Chinees restaurant Dynasty:


» Bekijk hier een sfeerimpressie van nr.2 HanTing

» Bekijk hier een sfeerimpressie van nr. 3 Royal Mandarin

» Bekijk hier een sfeerimpressie van nr. 4 Memories of Asia

» Bekijk hier een sfeerimpressie van nr. 5 Lai Sin


» Bekijk hier de Chinese Restaurant Top 100

Reageer op dit artikel