nieuws

Echt’ restaurant terug op station Amersfoort

Restaurant

Binnenkort kunnen treinreizigers op station Amersfoort weer terecht bij een culinair restaurant in de oude stationsrestauratie. Op dit moment bestaat het aanbod op het station uitsluitend uit fastfoodzaken.

Echt’ restaurant terug op station Amersfoort

Het Amersfoortse horeca-echtpaar Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies openen in de voormalige stationsrestauratie hun restaurant ‘Perron 4/5 volgens Tollius’. De naam is afgeleid van de plek van de zaak, op het perron tussen spoor 4 en 5, en hun andere restaurant, Tollius. Dit wordt hun derde zaak in Amersfoort, ze hebben ook nog Sober.

Dit is geen gokje, benadrukt Van der Vlies in het Algemeen Dagblad. ‘Weet je hoeveel reizigers er zijn die het helemaal gehad hebben met het eenzijdige fastfoodaanbod? Je kan nergens even lekker bijkomen van een reis én ook nog eens lekker eten. Daar liggen kansen voor ons.’

Lunchbox

Perron 4/5 moet de tegenhanger van de fastfoodrestaurants worden. De Italiaans georiënteerde kaart biedt à la carte lunch en diner. Daarnaast kan de echt gehaaste reiziger een lunchbox meenemen voor onderweg.

‘Het is zon gave locatie’, zegt Gertenbach over de oude stationsrestauratie, die volgens hem authenticiteit ademt. ‘Daardoor, en omdat het midden op een station is, wordt de drempel om even binnen te stappen laag.’

De locatie werd hen een jaar geleden aangeboden door de NS, die op stations meer ‘luxe’ horeca wil vestigen in ‘unieke verblijven’.

Reageer op dit artikel