nieuws

Edger Groeneveld is Sommelier van het Jaar

Restaurant

De relatief onbekende Edger Groeneveld is door GaultMillau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar. Groeneveld treedt met de titel in de voetsporen van toppers als Peter Bruins, Petro Kools en Ronald Opten.

Edger Groeneveld is Sommelier van het Jaar

Groeneveld, sommelier van Het Koetshuis in Bennekom, wordt door GaultMillau beschreven als een bescheiden rots in de branding. ‘Altijd rustig, beleefd, vriendelijk’.

Volgens GaultMillau is Groeneveld als een van de weinige in staat om zijn gasten een wijn te adviseren die geheel aansluit bij hun voorkeuren en die tegelijk mooi combineert met het gerecht dat er speciaal voor gemaakt lijkt.

De titel Sommelier van het Jaar ging eerder naar Peter Bruins van De Bokkedoorns in Overveen (2010), Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht (2009), Gaylord de Winter van Apicius in Bakkum (2008) en Ronald Opten die in 2007 werkzaam was voor De Vrienden van Jacob in Santpoort.

Meer GaultMillau-nieuws:

Reageer op dit artikel