nieuws

Edwin Raben nieuwe voorzitter NGS

Restaurant

Topsommelier Edwin Raben, tegenwoordig eigenaar van Edwines.com, is sinds deze week de nieuwe voorzitter van Nederlands Gilde van Sommeliers. Hij neemt de voorzittershamer over van Cees Vos.

Edwin Raben nieuwe voorzitter NGS

Vos was elf jaar de eerste man bij de club van sommeliers die dit jaar haar 25 jarig jubileum viert. Raben was eerder al uitgeroepen tot erelid en neemt nu het voorzitterschap op zich.

Naast Raben, zijn er nog twee nieuwe gezichten aan het bestuur toegevoegd: Heleen Boom (Restaurant Bouwkunde te Deventer) en Job Seuren (Restaurant Solo te Gorinchem). Beiden zullen de sommelierwedstrijden organiseren. Dit was 25 jaar de functie van Arie de Weerd (Dynasty, Amsterdam).

Daarnaast zal Seuren zich inzetten voor de grote groep jonge sommeliers die de afgelopen jaren lid zijn geworden. Met de komst van Boom zit er ook sinds jaren weer een vrouwelijke sommelier in het bestuur van het NGS.

De overige- zittende – bestuursleden zijn Peter Bruins. Hij is al 25 jaar penningmeester van de vereniging is. Verder zijn, Edger Groeneveld, René Persoon en Noël Vanwittenbergh de bestuursleden die zich inzetten voor de proeverijen. Bob Jurjens is verantwoordelijk voor de PR en communicatie bij het NGS.

Reageer op dit artikel