nieuws

Edwin Raben start wijnkennisdagen

Restaurant

Meervoudig sommelierkampioen Edwin Raben gaat wijnkennisdagen houden. Kenmerkend bij de kennisdagen is dat telkens een ander wijnland of -gebied centraal staat.

Edwin Raben start wijnkennisdagen

De wijnkennisdagen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Academie voor Gastronomie. Ze worden gehouden in De Echoput in Hoog Soeren.

De eerste dag staat gepland op 1 september. Bij deze dag staat Italië als wijnland centraal. Op 6 oktober is het thema Bourgogne. Verder komen onder andere Zuid-Afrika en de Champagne-streek aan de orde.

De bedoeling is dat de deelnemer aan een kennisdag na afloop helemaal is opgefrist qua wijnkennis, laat Raben weten. Deelnemers van de kennisdag krijgen na afloop een certificaat.

Edwin Raben is meervoudig winnaar van het NK Sommelier. Raben werkte jaren voor Landgoed Wolfslaar in Breda. Vorig jaar verkaste hij naar De Echoput in Hoog Soeren. Recent maakte eigenaar Peter Klosse van De Echoput bekend dat Raben niet meer werkzaam is in het restaurant maar aan de slag gaat voor de Academie voor Gastronomie.

Reageer op dit artikel