nieuws

Edwin Raben wordt online sommelier

Restaurant

Voormalige wijnkampioen Edwin Raben gaat zijn wijnkennis inzetten op internet. ‘Ik word de eerste online sommelier’.

Edwin Raben wordt online sommelier

Raben laat desgevraagd weten dat hij zijn wijnkennis en vaardigheden via internet gaat verspreiden. ‘Eind deze week moet mijn website www.edwines.com in de lucht zijn. Ik word online sommelier’, aldus Raben in een reactie aan MissetHoreca.nl.

De meervoudig kampioen van het NK Sommelier gaat online wijnadviezen geven. Zo kunnen internetters Raben vragen voorleggen over bijvoorbeeld wijn-spijscombinaties. Daarnaast opent hij een webshop voor bijzondere wijnen.

‘Ik wil het vooral persoonlijk houden op internet. Verder geef ik al een tijd veel adviezen en trainingen en dat ga ik ook doen via de site. Maar daarnaast ook offline’, aldus Raben.

Edwin Raben blijft aan als medewerker van de Academie voor Gastronomie. Recent werkte Raben als sommelier bij De Echoput in Hoog Soeren. Daarvoor was hij mede-eigenaar van restaurant Wolfslaar in Breda.

Reageer op dit artikel