nieuws

Edwin Veneman wint NK Pannenkoeken Bakken

Restaurant

Edwin Veneman van ’t Pannenkoekhuis in Hoenderloo is Nederlands Kampioen Pannenkoeken bakken. Het NK, georganiseerd door Hakvoort Professional op de Horecafair, liet 20 pannenkoekenbakkers tegen elkaar strijden.

Edwin Veneman wint NK Pannenkoeken Bakken

Edwin Veneman van ’t Pannenkoekhuis in Hoenderloo won de titel, de gouden pan en een prijzenpakket. Tweede werd Michel Flaton van De 4 Markiezen. Derde Andre Mulder van De Rheezerbelten in Hardenberg.

De originaliteitprijs ging naar Ferry Meerwijk van Pannenkoekenrestaurant Villa Hartenlust voor de creatie met bastogne-koek en aardbei.

Het NK, gehouden op de HorecaFair in Emmeloord, trok veel belangstelling, zo laat de organisatie weten. Tientallen bezoekers namen een kijkje. Zij konden met eigen ogen zien dat vijf deskundige juryleden ( Demian van der Reijden van Misset Horeca, Els Punt van de ANWB, John Sprenkels van Het Pannekoeckershuys te Den Hout en twee kinderjuryleden Nienke (13) en Tim (11)) zich in drie ronden bogen over zestig pannenkoeken.

Beoordelingscriteria waren: bereidingstechniek, hygiëne, opmaak van het bord / presentatie, originaliteit, behendigheid, textuur, smaak en verhouding pannenkoek ten opzichte van het beleg.

De restaurants, waarvan er veertien lid zijn van de VEP (Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants), bakten drie pannenkoeken om hun meesterschap te bewijzen. Een pannenkoek naturel, een spek/appel pannenkoek en een topper-naar-keuze. Bij de eerste twee pannenkoeken ging het vooral om vakmanschap en smaak, bij de derde pannenkoek woog het element creativiteit zwaar in de beoordeling.

De deelnemers kregen 45 minuten de tijd om de drie verschillende soorten pannenkoeken te maken. Winnaar Edwin Veneman ging naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken’ en mag die twee jaar lang voeren. Hij kreeg een trofee en de gouden pan behorend bij de titel en een prijzenpakket van Koopmans Professioneel ter waarde van duizend euro. Naast Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel waren ook Koninklijke Horeca Nederland en VEP betrokken bij de organisatie van de wedstrijd.

Reageer op dit artikel