nieuws

Edwin Vinke verkoopt restaurant Spetters

Restaurant

Edwin en Blache Vinke willen zich terugtrekken uit restaurant Spetters. ‘Het was te druk’, zegt Edwin Vinke tegen Missethoreca.nl. ‘Ik wil het zo goed mogelijk doen, maar daar heb je wel tijd voor nodig.

Edwin Vinke verkoopt restaurant Spetters

Vinke opende zijn tweede restaurant Spetters in 2008. Voorlopig blijft Spetters gewoon open, totdat er een nieuwe eigenaar is. Wanneer die komt is vooralsnog onduidelijk. De Kromme Watergang blijft gewoon open.

Duidelijk is dat het te druk wordt voor de sterkok. ‘We hebben een enorme klus aan de Kromme Watergang, het is hartstikke druk. Dat is heel fijn, maar ik wil het zo goed mogelijk doen: dan heb je daar wel tijd voor nodig.’

Dat Vinke in de toekomst ooit weer een tweede restaurant opent, sluit hij niet uit. ‘Het belangrijkste is dat het te combineren moet zijn. Je moet je honderd procent inzetten. We zijn nu bezig om een suite te bouwen naast de Kromme Watergang en om een boek en een film uit te geven. Voorlopig moet ik me daar honderd procent voor inzetten.’

De chef-kok van Spetters, Mark Bron, heeft aangegeven wel te willen blijven werken in het bedrijf, voor als iemand het restaurant over wil nemen en de naam en kwaliteit overeind wil houden.

Reageer op dit artikel