nieuws

Eerste asperges gestoken

Restaurant

Het eerste portie asperges van dit seizoen is uit de grond gehaald. In De Telegraaf staat een foto waarop onder toeziend oog van Frans van Beerendonk van het Brabants Asperge Genootschap kweker Piet van Iersel uit Udenhout de eerste asperges uit de grond steekt.

Eerste asperges gestoken

Van Iersel is dit jaar de eerste kweker die met het witte goud van de koude grond komt, zo meldt de ochtendkrant. Volgens de kweker zijn de eerste asperges circa tien dagen eerder uit de grond gehaald dan vorig jaar.

12 april
Begin deze maand maakte de Stichting Dubbel A, de organisator van de nationale opening van het aspergeseizoen, bekend dat het seizoen officieel op 12 april wordt geopend. Dat gebeurt in het Amsterdamse Hotel L’Europe. Over de kwaliteit van het culinaire product kon nog niets worden gemeld.

Zie ook:
Aspergeseizoen start in Hotel l’Europe

Reageer op dit artikel