nieuws

Eerste Cas Spijkers Academie Trofee voor Emiel Kwekkeboom

Restaurant

Koken met liefde, zoals Cas Spijkers dat altijd riep, dat zie je terug bij hem. De jury was duidelijk in het oordeel over de winnaar van de eerste Cas Spijkers Academie Trofee. De prijs ging naar een beduusde Emiel Kwekkeboom.

Eerste Cas Spijkers Academie Trofee voor Emiel Kwekkeboom

Op de slotdag van de Horecava werd de Cas Spijkers Academie Trofee uitgereikt, een prijs genoemd naar de kookgrootheid die op 29 oktober 2011 overleed.

Volgens de jury beschikt winnaar Kwekkeboom over een enorme drive, is hij gemotiveerd en heeft hij een flinke inzet. ‘Emiel is een wedstrijdbeest. Koken met liefde, zoals Spijkers dat altijd noemde, dat zien we terug bij Emiel’, aldus de jury.

Kwekkeboom kreeg naast de eer een kreeftenmes, een wisselbokaal, een koksbuis en een oorkonde.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking waren er lovende woorden voor de vorig jaar overleden Cas Spijkers. Joop Braakhekke over zijn vriend: ‘Bij Cas zat geen kwaad. Hij was meteen een vriend. Als je een groot hart hebt, wil je delen. En kennisdelen, dat deed Cas’.

Jan Kerkhof, de manager van Cas Spijkers, meldde dat Spijkers trots zou zijn dat de trofee naar hem is vernoemd. ‘Cas kijkt mee en vindt het geweldig. Het is mooi als deze prijs op zijn verjaardag als eerbetoon aan Cas als culinair instituut kan worden behouden’.

Reageer op dit artikel