Eerste editie Fairtrade Restaurant Week

Eerste editie Fairtrade Restaurant Week

Om de consumptie van Fairtrade-producten in de horeca te promoten wordt begin november de eerste Fairtrade Restaurant Week gehouden. Voorafgaand aan de week is er een speciale workshop voor restauranthouders en cateraars.

De Fairtrade Restaurant Week wordt georganiseerd door ‘Puur! uit eten’ en Stichting Max Havelaar en vindt plaats van 1 tot en met 7 november.

Op maandag 21 september is er een speciale Fairtrade Horeca Workshop. Restauranthouders en cateraars worden tijdens de workshop geïnformeerd over Fairtrade-producten.

De deelnemers ontvangen een handige toolkit met informatie over hoe ze zelf eenvoudig Fairtrade-producten kunnen gebruiken. Ook worden tips gegeven over de presentatie van de producten en gerechten op de menukaart.

De workshop vindt op 21 september plaats bij Restaurant As in Amsterdam. De toegang is gratis en aanmelden kan via info@puuruiteten.nl.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.