nieuws

Eerste editie Heerlijk Rotterdam

Restaurant

Toprestaurants genoeg in Rotterdam, maar geen culinaire evenementen zoals in bijvoorbeeld Haarlem of Maastricht. Daar komt nu verandering in met Heerlijk Rotterdam.

Eerste editie Heerlijk Rotterdam

Jarenlang frustreerde het Arthur Bassant, initiatiefnemer van Heerlijk Rotterdam, als hij in Haarlem zag wat een succes het culinaire evenement daar had, dat er in ‘zijn’ Rotterdam niet iets soortgelijks was. ‘Zelfs Texel heeft zijn eigen culinaire feestje!’

Nu combineert Bassant zijn netwerk, marketingkennis en voorliefde voor de horeca in dit evenement. Om geen beginnersfouten te maken, ging hij te rade bij de organisatie van Haarlem Culinair. ‘Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen ervaring met het organiseren van zo’n event.’

In samenwerking met een aantal van Rotterdams beste restaurants is de formule verder ontwikkeld, en kan het publiek in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september genieten van de beste gerechten die de havenstad te bieden heeft.

De Parklaan zal hiervoor deels als festivalterrein worden ingericht, waar elk restaurant een sfeervolle pagodetent heeft. Daar zullen de chefs van de restaurants zelf aanwezig zijn en de gasten laten proeven van hun nieuwste culinaire creaties.

Deelnemende restaurants zijn onder meer Parkheuvel, De Hermitage, Rosso en In Den Rustwat. ‘In tegenstelling tot wat sommige andere festivals doen, wil ik alleen triple-A niveau bieden’, zegt Bassant.

Waar Haarlem jaarlijks 100.000 en Maastricht zelfs 125.000 bezoekers mag verwelkomen, is Bassant voorzichtig met zijn verwachting: ‘Wat kan ik zeggen? 30.000? Ik zou het niet weten.’

Bassant weet dat hij er het eerste jaar niet rijk van wordt, maar verwacht de investering die hij doet de komende jaren terug te verdienen.

Reageer op dit artikel