Eerste Kosebasi Nederland 14 april open

Eerste Kosebasi Nederland 14 april open

De eerste vestiging van de luxe Turkse restaurantketen Kosebasi gaat op 14 april open. De primeur is voor Amsterdam waar Kosebasi zich vestigt aan de Amsteldijk, in het pand waar voorheen het restaurant van Arne Altmann was gevestigd.

De openingsdatum wordt vermeld op de Facebook pagina van de Amsterdamse Kosebasi.

De Nederlandse franchisenemer van de Turkse keten is F. Kanalan. Op de vraag of er meerdere vestigingen van Kosebasi komen, wilde Kanalan geen antwoord geven. In Utrecht zit ook een restaurant met de naam Kosebasi maar dit behoort volgens Kanalan niet tot dezelfde keten.

Kosebasi heeft naast vestigingen in Turkije ook zaken in Griekenland (Athene), Verenigde Arabische Emiraten (Dubai en Mirdif), in Bahrein en Sao Paulo.

Kosebasi heeft een menukaart met traditionele recepten van de Zuid-Anatolische keuken. De keten sleepte al diverse prijzen in de wacht, zo werd Kosebasi door Time Magazine uitgeroepen tot het beste kebab restaurant in Istanbul.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.