nieuws

Eerste leerling levert winst nieuwe wedstrijd

Restaurant

Chef-kok Hein Vissers en zijn leerling Robert van Holten van restaurant De Verdraagzaamheid in Zaltbommel vormen de beste combinatie Leermeester-leerling van Nederland. Het duo had gisteren de primeur en won de eerste editie van deze nieuwe wedstrijd op de Horecava. Voor Vissers is het de eerste keer dat hij met een leerling werkt.

Eerste leerling levert winst nieuwe wedstrijd

‘Passie is de sleutel tot onze overwinning’, denkt Vissers, die trots is op zijn leerling en hun succesvolle samenwerking. Hij typeert zichzelf als een hardvochtige leermeester: ‘Ik ben kei- en keihard.’ Leerling Van Holten bevestigt dat: ‘Hij is streng maar rechtvaardig.’

Plek twee in de strijd om de titel Beste combinatie Leermeester-leerling ging naar chef Dave Wijnschenk en leerling Friso van der Vijver van Crowne Plaza Schiphol. Chef Martin Bruins en zijn leerling Simon Groeneveld van het Kurhaus in Scheveningen werden derde.

De opdracht bij de wedstrijd was een driegangenmenu: een amuse van bladerdeeg, een voorgerecht van drie soorten zeevis, een bereiding van lamsvlees als hoofdgerecht en fantasie van zuivel en fruit. Vissers en Van Holten hebben volgens hen vooral gewonnen met hun dessert van witte chocolade en suikerspin.

De kampioenen ontvingen het Gouden Koksmes en een messenkoffer van Wüsthof, een beker en gouden medaille met een geldprijs van €750 van het Koksgilde en een cadeaucheque van de Horecava.

Wynand Vogel prees het initiatief voor deze wedstrijd. ‘Het is belangrijk dat leermeesterschap onder de aandacht komt.’ Ook Paul Fagel beaamt het belang van deze professie. ‘Met twee kun je zoveel meer dan alleen. De combinatie is geweldig, ik vind het geweldig om met een leerling te werken.’

Meer nieuws van de Horecava 2009:

Reageer op dit artikel