nieuws

Eerste ‘meester patissiers’ in Nederland

Restaurant

Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen hebben deze week de titel ‘Meester Patissier’ gekregen. Ze zijn de eersten in Nederland die deze titel ontvangen.

Eerste ‘meester patissiers’ in Nederland

Het project om ook een meesterexamen te creëren voor patissiers is gestart in 2008. Aanleiding was de vraag vanuit de branche om het niveau van banketbakker/patissier naar een hoger plan te trekken.

De kandidaten doorliepen de afgelopen maanden in intensief selectietraject. Half mei mochten ze meedoen aan het examen. Medio juli was er een aanvullend examen. Vanwege een verschil van inschatting op productniveau tussen de twee internationale examencommissies kon de uitslag van het eerste examen niet worden vastgesteld.

Na het aanvullend examen was de jury (Adriaan van Haarlem, Jacques van Bragt en Walter Serbruyns) overtuigd en kende de beide patissiers de eretitel toe. Voorzitter van Haarlem is zeer te spreken over het resultaat. ‘Ik ben trots op de behaalde resultaten. De weg er naartoe was niet altijd makkelijk, maar het resultaat mag er zijn. Ze hebben laten zien dat ze de titel Meester Patissier waardig zijn.’

Het project ‘Meesterexamen Patissier’ is gefinancierd door het Sociaal Fonds Bakkerij.

Reageer op dit artikel