Eerste Oosterscheldekreeft op 31 maart

Eerste Oosterscheldekreeft op 31 maart

De eerste Oosterscheldekreeft zal dit jaar op 31 maart worden gevangen. Chef-kok Evert van Dilst mag de eerste kreeft in ontvangst nemen en vervolgens ook bereiden.

Commissaris van de Koningin Karla Peijs zal de eerst gevangen Oosterscheldekreeft overhandigen aan de freelance chef-kok.

Voor zijn zelfstandigen bestaan werkte Van Dilst onder meer bij Fletcher hotel Zuiderduin en bij Badhotel Renesse. Ook runde hij zelf Brasserie Treve. Van Dilst is tevens bestuurslid van Euro-Toques Nederland.

Zo'n 30 platbodems zullen op donderdag 31 maart uitvaren op de Oosterschelde om de vangst van de eerste Oosterscheldekreeft van dit jaar te begeleiden.

De opening van het kreeftenseizoen wordt jaarlijks georganiseerd door de Kring van de Zeeuwse Kreeft en de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

Zie ook