nieuws

Eerste student Cees Helder Academie opent eigen restaurant

Restaurant

Julien van Stokkem, student aan de Cees Helder Academie, opent medio maart als eerste van zijn lichting een eigen restaurant in De Meern. Hij wordt eigenaar en chef-kok van BalijePark in de wijk De Balije in De Meern.

Eerste student Cees Helder Academie opent eigen restaurant

Julien van Stokkem is de eerste van de vijf studenten van Cees Helder Academie die aan de slag gaat als restaurateur. ‘Ik was er wel aan toe en het is een fantastisch mooi project.’

Het horecabedrijf is gehuisvest in een monumentaal boerderijpand en ligt in het woongebied Leidsche Rijn. Via een oud-werkgever is Van Stokkem benaderd voor de exploitatie van het restaurant waar hij een laagdrempelig concept wil starten. ‘Waar mensen lekker kunnen eten voor een leuke prijs.’ Verder wil hij biologisch, duurzaam en met de seizoenen mee koken.

Eindwerkstuk

Van Stokkem zit in de laatste fase van de opleiding aan de Cees Helder Academie, die twee jaar geleden voor het eerst van start ging. Hiervan is SVH Meesterkok Cees Helder boegbeeld. Het leidt koks op tot gastronomisch ondernemer.

Van Stokkem: ‘We hebben net allemaal ons eindwerkstuk ingeleverd. Op 19 maart moeten we het verdedigen voor een jury met onder andere meneer Helder.’ Onderwerp van de eindstudie is het schrijven van een ondernemersplan voor Het Arsenaal in Naarden.

Naar verwachting zal in april de tweede lichting van studenten aan de slag kunnen gaan met de opleiding tot gastronomisch ondernemer aan de Cees Helder Academie.

De afgelopen maanden werkte Van Stokkem als freelance kok. Tot november 2011 was hij chef bij Zebs in De Bilt. Daarvoor werkte hij onder meer bij Kok & de Bruin in Tricht en De Kloosterhoeve in Harmelen.

Reageer op dit artikel