nieuws

Eerste wintermossel voor De Leest

Restaurant

De eerste oogst van de nieuwe wintermosselen zijn aangeboden aan het kersverse tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De mosselen smaken volgens de leverancier veel minder zout dan de reguliere mosselen.

Eerste wintermossel voor De Leest

Dat meldt De Telegraaf. In de ochtendkrant is op een foto te zien dat chef-kok Jacob Jan Boerma van De Leest de mosselen in ontvangst neemt van leverancier Gerard de Groot, alias ‘De Mosselman’, van kwekerij Neeltje Jans.

Winterpercelen

Volgens De Groot smaakt de wintermossel anders dan de reguliere mossel. ‘Dat komt door de manier waarop ze worden gekweekt. Dat gebeurt op speciale winterpercelen. Door de zoetwaterstroom smaken ze minder zout dan reguliere mosselen’, aldus De Groot. De wintermosselen werden vorig seizoen voor het eerst op de markt gebracht.

Eerste wintermossel voor De Leest

Reageer op dit artikel