nieuws

Eggen pakt Young Rubbens Award

Restaurant

Jarno Eggen heeft de Young Rubbens Award gewonnen. De jonge kok van toprestaurant De Lindenhof in Giethoorn maakte in de finale op de EFFF vooral indruk met zijn risotto en dessert.

Eggen pakt Young Rubbens Award

‘Met name zijn risotto was erg goed. Ook het dessert van amandelcake was subliem, zo oordeelde de jury. Ik heb er zelf van mogen proeven en onderschrijf het juryrapport’, aldus voorzitter Fred Dijsselbloem van restaurantorganisatie Euro-Toques, zelf een van de juryleden van de toonaangevende kookwedstrijd.

Techniek
Tweede werd Samantha Vonk van restaurant Lambermons in Haarlem. Derde Bram Haver van de Vrienden van Jacob in Santpoort. De jury lette bij de wedstrijd op techniek, hygiëne, harmonie, smaak en gaarheid. De wedstrijd werd gehouden op de EFFF in Maastricht. Vorig jaar ging de titel naar Marcel de Leeuw, die inmiddels de chef-kok is van restaurant De Kersentuin in Amsterdam.

Volgens Euro-Toques woordvoerder Bram Loman is Jarno Eggen een ‘logische winnaar’. Loman: ‘Hij is van grote klasse en de logische winnaar als je bij een tweesterrenrestaurant werkt. Het niveau dit jaar was ongekend hoog. Nieuw was dat alle vier de finalisten gelijktijdig moesten koken’.

Reageer op dit artikel