nieuws

Eigenaar De Visserman omgebracht bij overval

Restaurant

Bij een overval is de 55-jarige eigenaar van restaurant De Visserman aan het Dorpsplein in het Noord-Hollandse Callantsoog om het leven gekomen. De gewelddadige overval met dramatische afloop past in de trend dat horecagelegenheden steeds vaker om grove wijze worden overvallen.

Eigenaar De Visserman omgebracht bij overval

De 55-jarige eigenaar van restaurant De Visserman aan het Dorpsplein in Callantsoog is dinsdagavond om het leven gekomen toen zijn restaurant werd overvallen. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor, meldde de politie.

Omstreeks half elf kwamen naar schatting drie gewapende overvallers de zaak binnen. Er waren op dat moment geen gasten aanwezig. De medewerkers van het restaurant moesten op de grond gaan liggen en raakten niet gewond.

De restauranteigenaar overleed nadat de overvallers ‘geweld op hem uitoefenden’. Het is nog onduidelijk hoe de man precies om het leven is gekomen. Wel staat vast dat hij niet is neergeschoten. De verdachten wisten in de duisternis te verdwijnen en zijn nog voortvluchtig, aldus de politie. Een rechercheteam van twintig politiemensen is een onderzoek begonnen.

De dramatische gebeurtenis in Callantsoog past in de trend dat horecagelegenheden steeds vaker op grove wijze worden overvallen. Tot en met juli 2009 werden dit jaar 246 overvallen gepleegd op horecabedrijven. Dat is een stijging van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In Misset Horeca liet een politiewoordvoerder onlangs weten dat horecaovervallers vaak tussen de 14 en 17 jaar oud zijn en dat het veelal gaat om impulsieve ‘amateurrovers’. Horecabedrijven blijken voor overvallers een gemakkelijk doelwit. Ze zijn openbaar toegankelijk en minder goed beveiligd dan bijvoorbeeld banken, juweliers en tankstations.

Reageer op dit artikel