nieuws

Eigenaar Hoefslag in Dakar-rally

Restaurant

Projectontwikkelaar en eigenaar van restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, Evert Kroon, racet in januari mee in de wereldberoemde Dakar-rally. Het is de vierde keer dat voormalig motorcrosser Kroon meedoet.

Eigenaar Hoefslag in Dakar-rally

Vorig jaar finishte hij de rally op de motor, een prestatie op zich aangezien slechts dertig procent van de motorrijders die starten de rally ook uitrijden.

Het jaar daarvoor crashte hij zijn raceauto in een greppel, en in 2005 stortte hij met bijrijder Peter R de Vries en rallyauto ruim honderd meter in een ravijn, maar bracht het er zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf.

Zwaardere woestijnwerk

Nu doet hij weer mee met een rallyauto, die hij speciaal heeft laten ombouwen voor het zwaardere woestijnwerk. Zo kan de wagen met een druk op de knop zichzelf hydraulisch een meter omhoog drukken. ‘Handig als je vast komt te zitten’, zegt Kroon in Het Financieele Dagblad.

Naast rallyrijder is Kroon begenadigd projectontwikkelaar. ‘Zakelijk word ik niet beter van Dakar. Het is bloedzwaar en levensgevaarlijk, maar geeft wél een enorm gevoel van vrijheid. Even twee weken geen telefoon en geen grijs pak aan.’

Hilton

Kroon is samen met vriend en makelaar Guus Boon sinds augustus eigenaar van De Hoefslag. Ze kochten het restaurant van Marck-Paul Post ‘om De Hoefslag veilig te stellen’. Beiden wonen vlak naast het restaurant in villadorp Bosch en Duin, en eten er regelmatig.

Ooit was Kroon succesvol motorcrosser en langebaanschaatser, maar heeft zijn draai gevonden in het vastgoed. Naast duizenden woningen, kantoorcomplexen en De Hoefslag, gaat hij in Baarn een Hilton Garden Inn bouwen.

Reageer op dit artikel