nieuws

Eigenaar moet afgebrand paviljoen opruimen

Restaurant

De Nieuwe Anna’s Hoeve in Hilversum brandde twee jaar geleden al grotendeels af, maar de puinhoop staat er nog steeds. De gemeente heeft nu de eigenaar gesommeerd de ruïne binnen vier weken op te ruimen.

Eigenaar moet afgebrand paviljoen opruimen

De eigenaar van het paviljoen, Franck Rodenburg zei kort na de brand in augustus 2005 dat hij plannen had voor nieuwbouw op de plek van de bouwval, maar de gemeente heeft nog geen nieuwe bouwaanvraag ontvangen, schrijft dagblad De Gooi- en Eemlander.

Half april schreef de gemeente Hilversum Rodenburg aan, met het verzoek alle brandresten op te ruimen. Omdat half juni de deadline hiervoor verstreek, en de eigenaar nog altijd niets gedaan heeft, is hem nu een dwangsom van 40.000 euro in het vooruitzicht gesteld als hij niet voor 15 september actie onderneemt.

Nadat er afgelopen maart weer een kleine brand woedde in de bouwval waarbij asbest vrijkwam, is een deel van het omliggende recreatieterrein afgesloten.

Passanten, omwonenden en de gemeente ergeren zich rot aan de puinhoop, die vlak langs een invalsweg ligt. ‘Vroeger kwamen er busladingen toeristen naar de Anna’s Hoeve en de naastgelegen speeltuin.’

Reageer op dit artikel