nieuws

Eindhoven wint titel Beste Binnenstad

Restaurant

Eindhoven heeft de beste binnenstad van Nederland. In de categorie middelgrote steden won Hoogeveen, Venray werd uitgeroepen tot beste dorpskern. De namen werden donderdag bekendgemaakt in Madurodam.

Eindhoven wint titel Beste Binnenstad

Dat meldt BN/De Stem.De verkiezing tot ‘Beste Binnenstad’ is een initiatief van Detailhandel Nederland en wordt iedere twee jaar georganiseerd. Steden en dorpen worden beoordeeld op bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeenten.

In 2009 ging een andere Brabantse stad voor. Breda ging er toen met de titel vandoor. Naast Eindhoven waren in 2011 ook Tilburg en Haarlem genomineerd.

In het artikel noemt wethouder Henk Brink van de VVD zijn stad ‘een terechte winnaar’. ‘Onze dynamische binnenstad is compact, compleet en comfortabel. Wij richten op de toekomst. Dat merk je in alles en daar ligt onze kracht.’

In de categorie middelgrote steden won Hoogeveen, de andere genomineerden waren Goes en Gouda. Venray heeft de beste dorpskern, het won van Hulst en Schagen.

Reageer op dit artikel