nieuws

Emotionele Sergio: ‘Dit is echt niet gewoon

Restaurant

Sergio Herman noemt het weer op nummer een staan in de Lekker met zijn restaurant Oud Sluis ‘onwaarschijnlijk en echt niet gewoon’. Herman was maandagmiddag zijn de bekendmaking van de nieuwe Lekker zichtbaar aangedaan.

Emotionele Sergio: ‘Dit is echt niet gewoon

‘Je moet je jaarlijks bewijzen. Het is echt onwaarschijnlijk dat ik hier nu weer sta. Best wel een beetje emotioneel en echt niet gewoon. Het doet me echt heel veel. Iedereen denkt maar dat het vanzelfsprekend is. Er komt zoveel kracht, detail en tijd bij kijken. Super dat je het meemaakt. Het is echt fantastisch.’

Herman geeft aan steeds weer te willen en moeten blijven groeien. ‘Ik ben een heel onzeker iemand. Ik vind het belangrijk dat ik telkens evolueer en dat ik mijn grenzen verleg en blijf groeien. Dat is elk jaar krachtiger wordt. Dat ik creatiever wordt en met nieuwe impulsen kom. Dat houd me zo ongelooflijk scherp’, aldus de beste kok van Nederland.

De prikkel die Herman nodig heeft om dagelijks op topniveau te koken maakt hem niet altijd een makkelijk persoon. ‘Ik heb een superteam om me heen, die me motiveren en enthousiast blijven maken. Ik krijg zo veel appreciatie van mijn gasten. Ik wil me blijven prikkelen naar beter. ‘

‘Dan ben je heel moeilijk voor jezelf, maar ook moeilijk voor mijn vrouw en personeel. Ik ben veeleisend. Soms ben ik drie stappen verder terwijl de rest nog aan stap een moet beginnen. Dat wil ik snel omschakelen en doorgroeien. Dat is een proces, iets in mijn hoofd. Dat stopt nooit.’

Ondanks het bereiken van de absolute top (drie Michelinsterren, nummer een in Lekker en de maximale score in GaultMillau) is Herman nog lang niet klaar. ‘We willen doorgroeien naar iets heel, heel moois. Ik wil niet op mijn lauweren rusten. Ik heb die prikkel nodig om dit mooie vak met 100 procent zoveel uren per dag te blijven doen. Creativiteit en vernieuwing staan bij mij op nummer een’.

» Bekijk hier een video met de reacties van de Top-3 van Lekker 2011

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2011:

Reageer op dit artikel